Review Apporteer opleidingen-Nel Barendregt door Klaas Valkering

Apporteer opleidingen review klaas valkering foto 1Stel je voor je bent verliefd, tot over je oren verliefd. Niet op de buurman of die leuke jongen van de groenteboer, maar op een staande hond. Je zwijmelt weg bij het zien hoe een staande hond veld neemt en je hart slaat sneller als hij tot staan komt. Je geniet van zijn geweldige mentaliteit, de enorme neus, de passie en de snelheid van werken.

Dit gebeurde Nel Barendregt. Nel is verliefd geworden op de grote staande honden, maar in plaats dat zij een Breton aanschaf zit er aan haar voeten een kleine zwarte labrador. Maar ja wat doe je dan?
Op enige uitzonderingen na is het staande honden werk voor een labrador niet weg gelegd. Dus wat doe je dan? Dan doe je wat Nel deed je gaat je honden opleiden op soortgelijke basis, je traint een wildvinder, een hond die met snelheid en passie werkt samen met zijn baas, een hond die met zo min mogelijk verstoring het wild vind. En het is haar gelukt in haar nieuwe boek legt ze uit hoe je op die basis een professionele maar vooral functionele jachthond opleid.

Nel Barendregt heeft in de jachthonden wereld inmiddels haar sporen verdient. Ze is niet alleen schrijfster van meerdere goed verkopende boeken over jachthonden. Ook haar trainingen, waar voor ze dikwijls grote trainers van over de halve wereld naar Nederland bracht, worden geroemd. Nel heeft samen gewerkt met bekende trainers als Jack Davey, Ruppert Hill en Bobby Robertson. Deze ervaring, haar eigen inzichten en drive voor vernieuwing zijn de basis voor haar nieuwe boek.

In ‘’apporteeropleidingen’’ schopt Nel tegen heel wat heilige huisjes; zo zijn markeerapporten van af nu verboden en ook het ‘’verloren’’ apport en de ‘’blind’’ moeten wijken. Haar nieuwste boek is namelijk gebaseerd op de trainingsmethode ‘’Targeting’’

‘’Targeting’’ is misschien wel de meest simpele maar daar door juist meest ingenieuze manier voor het opleiden van een jachthond. De manier van coachen is gebaseerd op herhaald succes van de hond door het ‘’targeten’’ bouw je naar een zelfverzekerde hond die weet wat hij doet.

Nel haar manier van opleiden is niet opgebouwd uit een aaneenschakeling van trucjes en korte oefeningen, het is een manier van coachen van consequent zijn en polijsten. Altijd bouwend op succes en met verafschuwing van dwang, druk en geweld.

Apporteer opleidingen review klaas valkering foto 2Dit alles en nog veel meer, geheel omlijst met prachtige foto’s van uit Nels andere hobby (Nel is getalenteerd fotograaf) maakt ‘’apporteeropleidingen’’ een must have voor iedere jachthondentrainer.

Voor meer informatie over Nel Barendregt, haar boeken en honden kijkt u op www.frodo-n-co.nl

Van de zelfde auteur verschenen eerder:

Sam Leert leren

Sam apport

Apporteerwedstrijden

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk