• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Uitnodiging voor de NOJG-Familiedag op 29 juni 2019 (in samenwerking met de NOJG afdeling Gelderland)

Boschhoeve Wolfheze voorbereiding familiedag 2019Uitnodiging voor de NOJG-Familiedag op 29 juni 2019 (in samenwerking met de NOJG afdeling Gelderland)

Locatie: Kwekerij en Tuin ‘de Boschhoeve’ te Wolfheze  

Midden in het bos, met enorme loofbomen en mooie landbouwakkers, vind je achter een oude boerderij een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders, een schaduwlaantje en een boomgaard. De plek waar de lente wordt gevierd met het sneeuwklokjesfeest  en bloeiende bloembollen. In de vroege zomer pronken er tuinpioenen, en wat later de dahlia’s. De stinzenplanten stelen de show en spelen een decoratieve rol. Het oogstfeest in september vormt opnieuw een hoogtepunt. De Boschhoeve is ook bekend als kwekerij, theeschenkerij en ook van workshops en  tuinbrocantes. Je kunt je hart ophalen op dit veelzijdige boerenerf. 

De familiedag zal 29 juni 2019 gehouden worden op deze uitgelezen plek met vele hectares privétuinen en boerenlandschap, ver weg van de drukte. 

Vanaf ’s morgens 10.00 uur tot 17.00 uur  kun je je ‘een dag lang’ vermaken met je gezin, familie en  gezinnen en families van andere NOJG’ers, en dat allemaal in de gezonde buitenlucht! Ook mag je introducés meenemen die plannen hebben om NOJG-lid te worden. Geniet van een dag vol informatie, activiteit en gezelligheid.

 

Je gaat vooral veel doen en beleven! 

Zoals luchtbuks schieten, en een ritje maken met een Jan Plezier. De kinderen kunnen worden geschminkt, geweistangen zoeken en eventueel pannenkoeken bakken. Ze maken kennis met natuurbox spelletjes, en kunnen een ritje maken in een bokkenwagen.

‘Ballonnenpietje’ zal met het knopen van ballonen vast opnieuw veel toeschouwers trekken.

Ivo en Patricia van Lanen, sinds 1993 bezig met professionele valkerij onder de naam ‘Dutch hunting falcons’, zullen de bezoekers weer vermaken met een spectaculaire roofvogelshow.

 Misschien landt dit keer een van de roofvogels wel op jouw hand of op jouw hoofd, of kun je van heel dichtbij zo’n reusachtige imponerende vogel zien: de snavel, de klauwen, de felle oogjes, wat hij eet, en hoe. Dat alles onder controle van de valkenier die uitleg geeft. 

Wie weet vraagt de sneltekenaar / cartoonist wel aan jou om jou te mogen portretteren. Je kunt ook dwalen op het terrein;  door de tuinen langs de borders, de  moestuin of je kunt een kijkje nemen in de tuinwinkel of inspiratie opdoen tijdens één van de rondleidingen. 

Ook de  Stichting Steunfonds Jacht & Wildbeheer geeft acte de présence en kunnen u uitvoerig informeren over  educatieve programma’s voor scholen. Cees van Geel, praktijkvoorlichter  namens  de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht kan u deze dag alles vertellen over het werk van jachtopzichter/BOA. “Wie waakt over de natuur”.

Op een jagersfamiliedag mogen de jachthoornblazers uiteraard niet ontbreken.  Neem je jachthoorn mee en je kunt meeblazen bij de opening, bij het aankondigen van de BBQ, bij de afsluiting of desnoods tussendoor de feestvreugde verhogen.

De NOJG heeft nog meer voor jou in petto. Zoals een demonstratie eendenkorven vlechten van ome Willem, en hoe je mollen kunt vangen, met uitleg over de verschillende mollenklemmen. Voor veel jagers is mollenvangen een contraprestatie voor het jachtrecht. 

Er staat eveneens een hondenproef op het programma, waarbij uw hond zijn/haar prestatie kan leveren t.a.v. apporteer- en/of zweetwerk.

Slagerij ter Weele uit Oene verzorgt tussen de middag een uitgebreide barbecue, want zo’n dag in de buitenlucht maakt hongerig.

In de sfeer van de NOJG wordt een ‘politiek café’ in het programma opgenomen, waarbij oudere ervaren jagers en jongjagers met elkaar kunnen discussiëren over het thema ’jacht, beheer en schadebestrijding’. En ze kunnen van gedachten wisselen over ervaringen uit het veld, dit alles onder leiding van een gespreksleider.

Als klap op de vuurpijl wordt aan het eind van deze feestelijke dag onder de aanwezige NOJG-leden of cursisten die inmiddels hun jachtdiploma hebben behaald en lid worden van de NOJG (én in het bezit zijn van een geldige  jachtakte), een jachtgeweer verloot. Daarnaast zijn er ook andere fraaie prijzen te winnen, waarbij de jongste generatie zeker niet wordt vergeten.

Heb jij ook al net zoveel zin als wij? Schrijf je in, want een goede gastheer, de NOJG, wil  graag weten hoeveel mensen er zullen komen om je optimaal te kunnen ontvangen. Hou ook de informatie op de NOJG website en de Facebookpagina in de gaten, en zet vooral de datum in je agenda!

Wij hopen u 29 juni a.s. in groten getale te mogen begroeten.

Graag vóór 15 juni a.s. aanmelden (aantal personen) bij het secretariaat: secretariaat@nojg.nlofwel telefonisch: 053-5724833.

Praktische informatie:

Meld je bij aankomst aan, waarna je van een plattegrond van de locatie wordt voorzien, en koffie/thee en fris voor de kinderen krijgt aangeboden.

Wij vragen wel een bijdrage van € 5,00 per persoon. Kinderen worden gratis ontvangen.Alleen de drankjes van deze dag zijn voor eigen rekening.

Neem voor mogelijk gezamenlijk vervoer contact op met uw regionaal secretariaat.

Zie voor de contactadressen pagina 2 van Jacht & Beheer en de NOJG website.

Adres: ‘de Boschhoeve’, kwekerij, tuin en theeschenkerij

Boshoeve 3

6874 NB Wolfheze         

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Reacties zijn gesloten.