• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Vanaf 1 november 2020 is het weer mogelijk percelen aan te melden voor automatische taxatie van ganzenschade in het seizoen 2020-2021.

ganzenschade graslanden Agrariërs die vanwege vorige automatische taxaties al bekend zijn bij BIJ12, hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Bent u agrariër en beheert u percelen binnen een aangewezen ganzenfoerageer-, of ganzenrustgebied? Dan komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming voor faunaschade op basis van een automatische taxatie.

Aanmelden vóór 15 februari 2021

Voor de automatische taxatie is het belangrijk dat u zich registreert in het online portaal MijnFaunazaken van BIJ12 en uw percelen zo vroeg mogelijk aanmeldt. Doe dit uiterlijk vóór 15 februari 2021. Voorheen hoefde u uw percelen niet zelf aan te melden. Sinds 2019 is dit echter nodig om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in faunaschade.

Zo meldt u uw percelen aan:

  • Ga naar het online portaal MijnFaunazakenen log in.
  • Haal uw percelen op bij RVO via de knop “Mijn perceelgegevens”.
  • Controleer uw gegevens.
  • Klik op de knop “Autotax percelen” en beantwoord de vragen.
  • Controleer of het gewas van het betreffende perceel juist is.
  • Klik op de knop “Autotax gereed melden”. Een bevestiging van de autotax-melding vindt u bij “Mijn documenten”.

Het is belangrijk dat u uw percelen volgens bovenstaande stappen aanmeldt bij BIJ12. Doe dit uiterlijk vóór 15 februari 2021. Doet u dit niet, dan kunnen wij geen opdracht geven voor taxatie en kunnen wij u geen tegemoetkoming in faunaschade verlenen.

 

Vragen over MijnFaunazaken?

Heeft u vragen over MijnFaunazaken? Heeft u zich nog niet geregistreerd of bent u uw wachtwoord kwijt? Kijk hier voor meer informatie of bekijk deze video.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina bijzondere regelingen of neem contact op met BIJ12 via mijnfaunazaken@bij12.nl of bel 085 – 486 22 22.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.