• De organisatie voor Jacht, beheer en schadebestrijding.

Verjaagt de wolf nu ook de jager?

Bron: de Stentor

Zijn de dagen van de jager geteld nu de wolf terug is op de Veluwe? Terwijl aan de ene kant de weerstand tegen het beschermde dier groeit, groeit bij anderen de hoop dat het dier het einde betekent van ‘het jaarlijkse bloedbad op de Veluwe’.

De terugkeer van de wolf zorgt voor heel veel vragen over de rol van de personen die er op dit moment voor zorgen dat de populatie reeën, herten en wilde zwijnen niet uit hun voegen barst: de jagers. Hoeveel dieren moeten zij nog schieten als een wolf in een gebied actief is? 

Niet eentje meer. Dat is het antwoord van de meest uitgesproken groep.  De Faunabescherming wil dat er een einde komt aan wat ze noemt ‘het bloedbad op de Veluwe’, het jaarlijks afschieten van duizenden wilde zwijnen, reeën en herten. Nu de wolf terug is, denkt voorzitter Niko Koffeman een juridisch middel in handen te hebben om deze maatregel van populatiebeperking te stoppen. 

 Als er wordt gejaagd op de Veluwe, verstoort dit immers de wolf. En dat mag niet. De provincie moet hier de komende week over oordelen. Daarna stapt de Faunabescherming naar de rechter. 

Volledig artikel: zie navolgende link

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.