Verkiezingen Provinciale Staten 2015

verkiezingenWij krijgen regelmatig de vraag : Kan de NOJG ook zorgen voor een soort stemadvies voor de Provinciale verkiezingen? Op welke partij moeten we stemmen om jacht en schadebestrijding veilig te stellen?

Afgezien van de vraag of het een vereniging die de belangen behartigt van haar leden, die politiek zeer divers georiënteerd zijn juist zou zijn om stemadviezen te geven speelt ook de vraag of het mogelijk is omdat het politieke gedrag veelal afhankelijk is van regeerakkoorden, kadootjes die bestuurders elkaar beloven enzovoort. Politiek is nu eenmaal niet altijd betrouwbaar. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen. De situatie verschilt per provincie.

Wat kunt u doen om toch te bewerkstelligen dat uw stem goed terecht komt?

skets verkieizingenWel, echte natuurbeschermers neem telefonisch contact op met kandidaten van partijen waarop u zou willen stemmen en vraag ze op de man af hoe ze staan tegenover jacht en schadebeheer. Deel daarbij gewoon mee, dat als het antwoord negatief is u niet op die partij stemt. Stem als schadebestrijders met elkaar af. Dan is het beeld per provincie snel helder.

 

Haaksbergen, maart 2015

Het Landelijk Bestuur

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk