Wildbeheerseenheid Kampen bezoekt beschermvrouwe in Europarlement

 

EU WBE Kampen 1 EU WBE KAMPEN 2 EU WBE KAMPEN 3

Leden van de Wildbeheerseenheid (WBE) Kampen en andere Overijsselse wildbeheerders bezochten dinsdag/vandaag Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) in Brussel. Ze namen er deel aan een Europese wolfsconferentie, die mede was georganiseerd door Annie Schreijer.

“Voor een goede balans in de natuur, is wildbeheer van groot belang. Niet alleen om schade aan natuur en landbouw te bestrijden, maar ook om de soortenrijkdom te bevorderen”, vindt Annie Schreijer.

Bij de conferentie spraken specialisten over de beheersbaarheid van de groeiende wolvenpopulatie in de Europese Unie. Ook in Nederland kan de wolf immers terugkeren. Dat leidt tot vragen over wildbeheer, schadebestrijding en veiligheid.

Annie Schreijer is secretaris-generaal van de intergroep Biodiversiteit, Jacht en Platteland en beschermvrouwe van de WBE Kampen. Als lid van de grootste fractie in het Europarlement (de christendemocratische EVP) heeft ze veel invloed. Schreijer zet zich in voor het belang van duurzaam natuur- en wildbeheer. “De wildbeheerseenheden zijn van groot belang”.

Na de wolfsconferentie bezichtigden de wildbeheerders verschillende gebouwen van het Europees Parlement. Te midden van televisieploegen, ministers en politici sprak Annie Schreijer over het belang van directe contacten tussen wildbeheerders, burgers en politici.

“De gedeelde warmte voor natuur, duurzaam oogsten uit het cultuurlandschap en het behoud van biodiversiteit moet uitgedragen worden. Veel is onbekend en dus onbemind”, aldus Schreijer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk