Wildplukkers verenigen zich in gilde

Paddestoelen_in_mand

Noten, vruchten of paddenstoelen plukken voor je maaltijd is mateloos populair. Reden om het Wildplukkers Gilde op te richten om kennis te verzamelen en te delen tussen wildplukkers.

De borden met de verordening dat je niet van de paden af mag, zijn bij de meeste toegangswegen van natuurgebieden verdwenen. Het symboliseert het anders denken over de bossen in Nederland. “Twintig jaar geleden was alles in het bos kwetsbaar en vies. Je moest vooral op de paden blijven, niet in de modder spelen en naderhand goed je handen wassen. En vooral niets eten want daar kreeg je wormen van. Dat is veranderd”, zegt Thomas van Slobbe, directeur van Stichting Waarde en zelf fervent wildplukker.

Hij ziet een toenemend verlangen van mensen om de natuur in te gaan en daar hun eigen eten bij elkaar te scharrelen. “Het is een nieuwe rage, zeker. Maar we deden het natuurlijk allemaal in vroeger tijden. Dat zijn we gaandeweg verleerd maar komt gelukkig terug. De natuur is niet vies maar een bron van plezier. In Europa plukken 65 miljoen mensen voedsel uit de natuur.”

Zie voor meer informatie de site van het AD.

bron: AD, 14/09/15

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk