Wolf doodgereden – Neeroeteren/Maaseik Belgisch Limburg


Een wolf is zondagochtend het slachtoffer geworden van een verkeersongeval in Opoeteren gemeente Maaseik, in de provincie Limburg, dichtbij de Nederlandse grens. Dat is bevestigd door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar het kadaver naartoe werd gebracht.

De bal ging zondagochtend aan het rollen toen bekend raakte dat tussen donderdag en zaterdagmiddag verschillenden meldingen waren van een wolf in Limburg. “Het was raar dat deze wolf zich overdag verplaatste en dicht bij bebouwde omgevingen durfde komen.

Kort nadat zondagochtend in Belgisch Limburg twee dode schapen waren gevonden, is een wolf doodgereden.

Dat gebeurde in Neeroeteren. Eerder meldde persbureau Belga op gezag van natuurvereniging Landschap vzw dat er een wolf rondliep in het gebied en dat het dier vermoedelijk uit Nederland kwam.  De dode wolf is gevonden langs de weg, slechts op enkele kilometers afstand van de plekken waar de schapen waren aangetroffen. Het lichaam van het dier wordt opgehaald voor onderzoek.

We hadden toen al een vermoeden dat dat een andere wolf was. Zo’n gedrag valt niet te rijmen met dat van de superschuwe Naya”, aldus wolvenexpert Jan Loos aan Het Nieuwsblad.

Vervolgens werden zaterdagmiddag in Bree en Rotem twee schapen dood aangetroffen. Volgens Loos was er geen twijfel: “Ik ben de kadavers gaan bekijken en zag meteen dat de doodsoorzaak meer dan waarschijnlijk toe te schrijven was aan een wolf.” Enkele uren later raakte bekend dat Naya niet in de buurt was geweest van de dode schapen. Dat bleek uit de data van de GPS-halsband die Naya draagt. Nog wat later werd het bestaan van de tweede wolf op trieste wijze bevestigd: het dier was namelijk aangereden in Opoeteren.

Over dat dier is één ding zeker: het is niet Naya. Mogelijk is het dezelfde wolf die eerder in Nederland gespot was en daar ook een aantal schapen aangevallen had. Mogelijk was het dier op doortocht door de Maasvallei, op weg naar het zuiden.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.