Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. De provincie heeft terreinbeheerders geïnformeerd en gevraagd naar waarnemingen die bevestigen dat het om een wolf gaat. Bijvoorbeeld in de vorm van sporen, uitwerpselen en beelden op camera’s.

Over de grens in Duitsland leven verschillende wolvenroedels. Wolven zijn Europees beschermde dieren. De wolf is een roofdier dat zich voornamelijk voedt met wilde hoefdieren maar kan zich ook voeden met vee, en dan vooral schapen en geiten. De kans om een wolf tegen te komen is klein. De provincie adviseert afstand te houden, honden aan de lijn te houden en de wolf met rust te laten.

Natuurmonumenten juicht de komst van wolven naar Nederland toe. Wolven zijn een verrijking voor de Nederlandse natuur. Een toppredator als de wolf ontbreekt al ruim een eeuw in ons land. Als de wolf terugkeert laat dat zien dat er in ons drukke land nog plekken zijn voor een toppredator als de wolf; grote robuuste natuurgebieden waar ruimte is voor natuurlijke processen.

Wat te doen

Bij constatering van wolven start het wolvendraaiboek, zoals vastgesteld door provincies.

bron: Provincie Gelderland / Natuurmonumenten, 19/10/17


Wolf voor de tweede keer gespot op de Veluwe

De wolf op de Veluwe, die natuurliefhebbers deze week in vervoering heeft gebracht is wederom gespot. In Heerde ditmaal, op … lees verder op de site van AD.nl.

Bron: AD.nl | 21-10-2017

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.