Uw partner in het Faunabeheer in Nederland
Jacht mogelijkheden door explosieve groei van het aantallen hertachtigen in Groot-Brittannië.

Jacht mogelijkheden door explosieve groei van het aantallen hertachtigen in Groot-Brittannië.

image_pdfimage_print

Het was weer een mooi jachtseizoen voor mij en mijn vrienden. Heel veel geiten en bokken geschoten, met mooie trofeeën 2 gouden en 3 zilveren.

Het weer werkte gelukkig mee en er was een overvloed aan Reewild want sinds corona is in Groot-Brittannië een veel te grote groei van het bestand van alle hertachtige ontstaan, dit komt onder meer omdat er een jachtverbod gold in die periode, zoveel zelfs dat de Engelse overheid propageert om meer hertenvlees te eten om zodoende het aanbod bij de poeliers aan te kunnen.

Vele mooie aanzitten met prachtige trofeeën, en overal om mij heen bij aangrenzende Estate hoorde je hetzelfde bericht “zoveel reeën, damwild, sika en muntjac hebben we lang niet gezien”

Dus voor diegene die geïnteresseerd zijn in deze vorm van jacht (deer stalking) zou dit een mooie gelegenheid zijn om een trip te boeken voor het seizoen 2024.

Om een voorbeeld te geven er zijn Estate in Zuid-Engeland die op zo’n 2000 ha meer als 100 stuks reewild hebben geschoten het afgelopen seizoen.

Probleem is dan altijd hoe vind je een betrouwbare tussenpersoon in het VK die de trip voor je kan organiseren?
En hoewel ik in principe niet wens te bemiddelen in jachttrips zou ik voor serieuze gegadigden een uitzondering kunnen maken en wel een betrouwbaar contact kunnen aanbevelen, zonder dat ik daar verdere organisatorische of financiële bemoeienis mee wil hebben.

Dit contact heeft een groot poeliersbedrijf en heeft de stalking rechten op 65.000 acres dat is zo’n 30.000 ha waar grote hoeveelheden hertachtige geschoten moeten worden.

Deze gebieden bevinden zich hoofdzakelijk in het graafschap Wiltshire dus op redelijke reisafstand van zowel Dover als Harwich.

Ik ga hier niet zijn details vermelden maar serieuze geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar ifjmbrand@gmail.com met de vraag en een telefoonnummer, dan kan ik de gegevens doorgeven.

Happy Hunting