Minister houdt sluiting jacht konijn en haas in stand komend seizoen voor de provincies Utrecht, Limburg en Groningen

image_pdfimage_print

Overheid

De minister heeft gisteravond een brief naar de Kamer gestuurd over onder andere de sluiting van de jacht op konijn en haas. De uitkomst is dat ook het komende jachtseizoen de jacht op konijn in het hele land, en op het haas in de bekende drie provincies, wederom niet geopend zal worden.

De NOJG is hier erg teleurgesteld over. Er loopt immers een rechtszaak tegen deze beslissing in het afgelopen jachtseizoen, en het was passender geweest als de minister dat had afgewacht. Ook alle inspanningen ten aanzien van bijvoorbeeld nieuwe of andere telsystemen heeft de minister ten onrechte niet afgewacht. Er wordt nu al vooruitgelopen op augustus en oktober aanstaande. Er is ook geen enkel overleg geweest over deze beslissing met de NOJG of Jagersvereniging, we hebben op geen enkele manier inspraak kunnen leveren.

Dit besluit benadrukt belang Bodemprocedure tegen de Staat

 

Zoals gezegd: we zijn teleurgesteld, maar ook des te gemotiveerder om de juridische strijd voort te zetten. De Minister blijft wat ons betreft vasthouden aan een beleid dat juridisch niet door de beugel kan, en dat gaan we samen met onze partners als de Jagersvereniging en FPG aantonen. We houden u op de hoogte!

 

Zie de hieronder de volledige brief van de Minister

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Reacties zijn gesloten.