Recente ontwikkelingen Jacht

image_pdfimage_print

NOJG

  • Op 28 september was het een ronde tafel overleg over de jacht gepland met de Commissie: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit , helaas is dit uitgesteld naar 24 november.
  • Op 10 oktober aanstaande om 09;00 uur zal er een kort geding gevoerd worden bij de Rechtbank in Den Haag tegen de sluiting van de hazenjacht in de provincies Groningen, Utrecht en Limburg. De procedure is opgestart door de NOJG, Jagersvereniging en de FPG. De rechtbank heeft aangegeven nog vóór 15 oktober uitspraak te zullen doen. We houden u op de hoogte!
  • Daarnaast is er, ook namens de NOJG, een procedure in voorbereiding tegen de sluiting van de jacht op konijn. Dat zal niet in de vorm van een kort geding zijn. Deze procedure is langer en grondiger, en ziet met name op het volgende seizoen. Ook daarvan houden we u op de hoogte.
  • Voorts is de NOJG onder andere nog actief in de commissie die zich bezighoudt met de invulling van de nieuwe Wet Wapens en Munitie. Onder andere onderwerpen als een meerjarige jachtakte en het gebruik van een geluiddemper is daar onderwerp van gesprek.
  • Tenslotte is de NOJG onder andere nog actief in een commissie die moet komen tot nieuwe wetgeving rondom de gekwalificeerde persoon.

Van al deze onderwerpen houden we u natuurlijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

 

Vriendelijke groet,

Maurice J.J.E. Stassen

Reacties zijn gesloten.