Uitnodiging NOJG-familiedag zaterdag 10 september 2022 in Openluchtmuseum Ellert en Brammert

image_pdfimage_print

NOJG-familiedag zaterdag 10 september 2022 in Openluchtmuseum Ellert en Brammert ( Tramstraat 73 te Schoonoord)

Na twee jaar allerlei beperkingen te hebben doorgemaakt, door de coronapandemie en annulering van geplande evenementen, kan het eindelijk weer.

In 2020 was de organisatie van de NOJG-familiedag op de locatie van het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord nagenoeg in kannen en kruiken, maar waren we, vanwege de coronamaatregelen helaas genoodzaakt om deze tot een nader tijdstip te parkeren.

In samenwerking met de NOJG regio Drenthe/Groningen pakken we de draad weer op, en we zijn het bestuur en de medewerkers van ‘Ellert en Brammert’ wederom dankbaar voor hun medewerking en inzet om er een geslaagd evenement van te gaan maken.

Naast allerlei activiteiten die deze bijzondere locatie te bieden heeft, met uiteraard de mogelijkheid tot een inkijkje in het verleden, worden er ook specifieke attracties gepresenteerd in het kader van Jacht en Natuur.

Valkenier Martin Bank hebben we bereid gevonden een roofvogelshow te verzorgen, waarbij een uitgebreide presentatie van zijn grote passie niet zal ontbreken. Martin is sinds 2002 officieel erkend valkenier. Dat betekent, dat hij met de havik, slechtvalk en Harris Hawk mag jagen in de vrije natuur op dieren waarvan de Wet zegt, dat die diersoorten bejaagbaar zijn in een bepaalde periode van het jaar.

Wilt u alvast digitaal kennis maken? Zie dan de website van valkenier Griffon uit Drenthe: www.valkenier-griffon.nl

Ook bestaat op deze dag de mogelijkheid om uw schietvaardigheid te testen in de Schietsimulator van Hetty en Wessel de Vries (bekend van Schietsimulator Nederland uit Oudesluis).

Uiteraard worden in het programma de jongste bezoekers niet vergeten, en is er in de stand van de ‘NOJG-kids’ weer allerlei creativiteit én de mogelijkheid om prachtig geschminkt de verdere dag door te brengen.

Evenals voorgaande jaren wordt u door verschillende standhouders geïnformeerd over de werkzaamheden van de ‘groene veldwerkers’, en educatieve programma’s voor scholen.

Sinds 2021 heeft de NOJG een eigen expositieruimte in het Openluchtmuseum. Op de expositie is veel aandacht voor de belevingswereld van de natuur, jacht en faunabeheer. In een schitterend aangelegd diorama waan je je midden in de natuur, waarbij boer en jager (Boerenjagersvereniging) het middelpunt vormen. Op 10 september wordt met een officieel tintje de NOJG-exposite geopend.

Op een jagersfamiliedag mogen de jachthoornblazers uiteraard niet ontbreken.  Neem je jachthoorn mee en je kunt samen met de Drentse jachthoornblazers meeblazen bij de opening, bij het aankondigen van de BBQ, bij de afsluiting of desnoods tussendoor om de algehele de feestvreugde te verhogen.

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. De ‘wilde slager’ uit Groningen verzorgt voor de aanwezige NOJG-bezoekers een heerlijke BBQ.

De dag wordt afgesloten met een verloting waarbij fraaie prijzen zijn te winnen, voor zowel volwassenen als kinderen. Loten zijn verkrijgbaar bij de plek van aanmelding.

Kortom: Genoeg te beleven voor een gezellig dagje uit met het hele gezin!

 Ter nagedachtenis aan Gerard Pohlmann die zich voorgaande keren met hart en ziel heeft ingezet voor het welslagen van de NOJG-familiedag, en ons november 2020 helaas is ontvallen, hopen we er ook dit jaar weer een gezellige happening van te maken.

We hopen u dan ook in groten getale te mogen ontmoeten. Verdere info volgt in het augustusnummer van Jacht & Beheer.

Zie voor verdere info ook de website:  www.ellertenbrammert.nl

Graag vóór 10 augustus a.s. aanmelden (aantal volwassenen/kinderen) bij het secretariaat: nojg@planet.nl ofwel telefonisch: 053-5724833.

Praktische informatie:

Aanvang familiedag: 10.30 uur

Meld je bij aankomst aan, waarna koffie/thee of iets fris voor de kinderen wordt aangeboden.

Wij vragen evenals voorgaande jaren een kleine bijdrage in de kosten à € 5,00 per persoon. Voor kinderen is de entree gratis. Alleen de drankjes gedurende de dag zijn voor eigen rekening.

Reacties zijn gesloten.