Uw partner in het Faunabeheer in Nederland
Update – Afrikaanse Varkenspest in Europa

Update – Afrikaanse Varkenspest in Europa

image_pdfimage_print

 

 

 

 

888 wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Polen

In totaal zijn er in Polen dit jaar 888 wilde zwijnen gevonden of gedood die besmet waren met Afrikaanse varkenspest. Het is tot nu toe dit jaar wel gelukt om te voorkomen dat varkensbedrijven besmet zijn geraakt.

De besmette wilde zwijnen zijn in heel Polen gevonden. Ook vlak bij de grens met Duitsland worden nog steeds met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen aangetroffen.

In Duitsland zelf zijn er volgens de tellingen van het Friedrich Loeffler Institut dit jaar 583 besmette wilde zwijnen ontdekt. Het grootste deel daarvan, namelijk 384, was in de zuidelijke deelstaat Saksen. Daar zijn 279 met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen gevonden in de regio Görlitz, 18 in Meissen en 87 in Bautzen.

De Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren telt 11 besmette zwijnen dit jaar. De eerst getroffen deelstaat Brandenburg met de meeste besmette gebieden krijgt Afrikaanse varkenspest redelijk onder controle. Daar zijn 188 besmette zwijnen gevonden.

3.706 besmette zwijnen Duitsland

Sinds de eerste uitbraak op 9 september 2020 zijn er in Duitsland 3.706 besmette wilde zwijnen gevonden en werden 4 bedrijven getroffen door Afrikaanse varkenspest.

Italië

In Italië zijn 80 besmette wilde zwijnen ontdekt, waarvan 48 in de provincie Piëmont en 32 in Ligurië. Het hele besmette gebied is nog niet doorzocht, dus meer besmettingen zijn te verwachten.