Update Reizen met jachtwapens naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

image_pdfimage_print

Na dat op 31-1-2020 de Brexit officieel een feit was geworden en we het hele jaar 2020 en 2021 door allerlei restricties vanwege de pandemie niet naar Engeland konden of wilden reizen was het in 2022 eindelijk weer zover.

Brexit hield onder meer in dat officieel onze Europese vuurwapenpas niet meer van toepassing was voor het reizen naar het VK.

Maar het gekke is nu, dat we nog steeds onze geldige Europese vuurwapenpas of een kopie van iedere pagina van deze pas moeten aanleveren bij de aanvraag van onze Engelse Visitor’s Firearm- en Shot Gun permit. Ook bij de security controle bij de Eurotunnel (waar je alleen desgevraagd aangeeft dat je een wapen vervoert altijd zeggen, zonder munitie) of veerboot vanuit Calais, hier aangeven bij inchecken, (ook zonder munitie), dan vraagt men alleen naar de geldige Europese pas en de Engelse permit. 

Bij de overigens zeer comfortabele Stena Line nachtboot van 22.00 uur (voordat je in je hut gaat slapen eerst nog even een drankje aan de bar) vanuit Hoek van Holland naar Harwich en terug doen de Nederlandse marechaussee en douane erg gewichtig, maar hebben geen flauw benul wat ze moeten controleren.

Na het boeken van de bootreis moet je wel apart aan de klantenservice info.nl@stenaline.com, een mail sturen met daar in de navolgende gegevens;

  • Volledige naam
  • Merk van het wapen
  • Serie nummer
  • Soort wapen
  • Kaliber
  • Jachtakte nummer.

Deze reis is heerlijk comfortabel en je rijdt om een uur of 7 uitgerust in Harwich de boot af, zo ook op de terugweg om een uur of 8 in Hoek van Holland.

Conclusie: Vanaf Hoek van Holland heel comfortabel en scheelt 3 tot 5 uur rijden naar Calais. 

Altijd een Geldige Europese pas – geldige Engelse Permit – Geldige Nederlandse akte bij je hebben. Dan zou het geen probleem mogen geven.

Bij vragen kan je altijd even een mailtje sturen naar ifjmbrand@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.