Wildvoorjaarstelling 2023

image_pdfimage_print

De jaarlijkse wildvoorjaarstelling staat weer voor de deur. Dit jaar gaat de telling uitgevoerd worden op basis van de vernieuwde handleiding. Deze vernieuwde handleiding is door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging opgesteld. Belangrijk is dat de adviezen van het Centraal Bureau voor de Statistiek hierin zijn verwerkt. Ook heeft er afstemming plaats gevonden met de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer.

De instructies in de handleiding sluiten aan op de voorjaartellingen in de regio’s. Het is van groot belang dat op dezelfde wijze geteld wordt als voorgaande jaren. Hiermee wordt geborgd dat de tellingen van dit jaar aansluiten op de tellingen van voorgaande jaren en er dus een goed vergelijk mogelijk is.

Het verschil met de vorige handleiding is dat er vanaf heden genoteerd wordt met welke vervoers- en hulpmiddelen er geteld wordt. Hierop zijn de telformulieren aangepast, dit wordt overgenomen in FRS. De uitvoering in de praktijk vindt dus op dezelfde wijze plaats als in voorgaande jaren.

Elke WBE stelt een een WBE- fauna of telcoördinator aan. Voor deze rol biedt de vernieuwde handleiding en concrete takenlijsten meer ondersteuning. Voor praktische vragen kunt u zich het best tot deze coördinator richten.

De handleiding is te bekijken via de volgende link www.jagersvereniging.nl/voorjaarstellingen.

Succes met tellen!

Reacties zijn gesloten.