Gesprekken tussen landelijk NOJG-voorzitter en nieuwe topvrouw LNV

image_pdfimage_print

Geertje-van-Hooijdonk-Directeur-en-Plaatsvervangend-directeur-generaal-Natuur-bij-LNV

DEN HAAG – De Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer heeft onlangs uitgebreid kennisgemaakt met Geertje van Hooijdonk, de nieuwe directeur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Zij is per 15 augustus aangetreden.

Het kennismakingsprogramma, waarvoor ook de Jagersvereniging werd uitgenodigd, vond plaats op initiatief van landelijk NOJG-voorzitter René Leegte. Hij en Geertje van Hooijdonk kennen elkaar al lang. “Geertje heeft gewerkt bij Natuur en Milieu en bij verschillende energiebedrijven, waar ze betrokken was bij de strategie”.

Proces samenwerking

Tijdens de kennismaking ging het niet over de inhoud, maar meer over het proces van samenwerking en hoe daaraan het beste vorm kan worden gegeven, aldus Leegte. “Voor het kennismakingsgesprek hebben wij ook de Jagersvereniging uitgenodigd, omdat het verstandig is   met beide verenigingen op te trekken.”

Bodemprocedure

Beide organisaties trekken ook gezamenlijk op in de bodemprocedure tegen de Staat der Nederlanden, waarin de Haagse rechtbank op 11 oktober uitspraak heeft gedaan. De zaak, die draaide om het besluit van de minister om de bejaagbaarheid van de haas en het konijn, is voorlopig gewonnen door het ministerie. ,”Tijdens de ALV op 16 november zal onder meer worden gepeild hoe onze leden staan ten opzichte van een eventueel hoger beroep”, aldus NOJG-voorzitter René Leegte.

Algemene ledenvergadering

Met de uitspraak van de rechter – die niet op de inhoud van tellingen is ingegaan – ligt er voldoende ruimte in de gesprekken rond de stelselwijziging jacht. ,”Een groot dossier dat veel aandacht zal vragen. Als NOJG spelen wij daarbij een belangrijke rol, omdat wij de mensen goed kennen en een goed verhaal te vertellen hebben.”

René Leegte roept da ook de leden van de NOJG op om de ALV van 16 november aanstaande te bezoeken om mee te praten over deze uitspraak en te discussiëren over de toekomst. “De inbreng van onze leden in deze discussie is van groot belang.”

 

Reacties zijn gesloten.