The Clay Ladies NL en NOJG bundelen krachten

image_pdfimage_print

Medio 2022 introduceerde The Clay Ladies NL zichzelf als het eerste vrouwelijke kleiduivenschuttersgenootschap in Nederland. De intentie en visie van deze dames werd direct duidelijk; “Wij willen jagers en kleiduivenschutters meer met elkaar verbinden en de algemene schietvaardigheid verhogen, wat de praktijkjacht ten goede komt”, aldus Ilse Elshof, initiatiefnemer van de groep. “Zes keer per jaar organiseren wij een ‘Shooting Event’ door heel Nederland. De eerste schietdagen hebben reeds plaatsgevonden met zeer enthousiaste deelnemers. Mede door alle positieve feedback over het organiseren door Nederland hebben wij dit initiatief nog meer kracht bijgezet”.

De Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (hierna: NOJG) staat als professionele belangenvertegenwoordiger voor jagend Nederland achter de visie van The Clay Ladies. Bestuurslid Robin de Bruine geeft daarover aan: “We zien een blijvende toename in het aantal vrouwen die zich inschrijven voor de Jachtopleiding en dat juichen wij van harte toe. Het is fantastisch om te zien hoe gedreven The Clay Ladies zijn om bij te dragen aan een goede schietvaardigheid en zelfverzekerdheid met het geweer en daarnaast een ongedwongen setting creëren om op vriendschappelijke basis te netwerken en ‘bij te blijven’ over alles ins- en outs”.

Genoeg voor de NOJG om de samenwerking op te zoeken. “Door de frisse uitstraling van The Clay Ladies en hun professionele aanpak zien wij voldoende mogelijkheden om dit vanuit de NOJG te gaan organiseren. Vanaf juli 2023 zal The Clay Ladies dan ook een volwaardige commissie gaan vormen onder de NOJG. Wij wensen The Clay Ladies veel succes toe met alle mooie initiatieven”, aldus Robin De Bruine.

Clay Ladies Organisator Ellen van Gool en Nicky Koopmans reflecteren met enthousiaste gevoelens richting de toekomst: “Onder de vlag van de NOJG kunnen wij mooie evenementen organiseren. Voor komend jaar staan deze al ingepland en de inschrijvingen voor het tweede Shooting Event verlopen voorspoedig. Alle dames zijn van harte welkom, of iemand nu al lid is van de NOJG of niet. De aankomende Shooting Events vinden plaats op zaterdag 29 juli 2023 op kleiduivenschietbaan
‘T Ruurlose Broek te Ruurlo en op zondag 17 september in samenwerking met Jagersnetwerk Diana op Kleiduivenschietbaan Trapke Op te Huijbergen”.

Ook zullen The Clay Ladies NL zich laten zien op jaarlijkse evenementen en beurzen in Nederland. Blijf hen volgen, want ze hebben nog meer plannen voor de toekomst. “Houdt vooral onze aankondigingen via onze Facebook-pagina en website theclayladies.nl in de gaten”, roept Ilse Elshof op. “Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar; clayladies@nojg.nl en voor ieder niveau schutter, van beginner tot gevorderde, bieden wij voldoende ondersteuning om nog meer uit jouw schieten te halen”.

Reacties zijn gesloten.